Opleidingen

Printervriendelijke versie

MC Groep biedt verschillende opleidingen. Als student ben je in dienst van MC Groep en leer je het vak door de theorie in de praktijk te brengen. Het ziekenhuis is verantwoordelijk voor de totale opleiding en heeft het therorie-deel uitbesteed aan de Amstel Academie in Amsterdam. Het volgen van één van deze opleidingen kan alleen als er sprake is van een vacature. Je krijg dan een leer-arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.

Verpleegkundige vervolgopleidingen
MC Zuiderzee biedt meerdere verpleegkundige vervolgopleidingen. Om toegelaten te worden tot een verpleegkundige vervolgopleiding, dien je in het bezit te zijn van:
- BIG registratie, verkregen na het behalen van het diploma Verpleegkundige A, MBO-niveau 4 of HBO-niveau 5
- Relevante recente praktijkervaring (bij voorkeur 1 jaar)

Verpleegkundige vervolgopleidingen die bij MC Groep gevolgd kunnen worden:
- Obstetrieverpleegkundige
- Spoedeisende Hulp verpleegkundige
- Oncologieverpleegkundige
- Neurologieverpleegkundige
- Kinderverpleegkundige

Paramedische opleidingen
Paramedische opleidingen die bij MC Groep gevolgd kunnen worden:
- Anaesthesiemedewerker
- Operatieassistent

Om toegelaten te worden tot een van deze opleidingen, dien je in het bezit te zijn van een HAVO-diploma (bij voorkeur profiel Natuur & Gezondheid) of een diploma MBO-niveau 4.

Erkenning College Zorg Opleidingen
Alle genoemde opleidingen zijn CZO (College Ziekenhuis Opleidingen) erkend, behalve de opleiding tot neurologieverpleegkundige.Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.