Spoedpoli

Printervriendelijke versie

Op de spoedpoli komen patiënten ongepland binnen, zowel aan de balie als door de ambulance-ingang. We moeten dus een verantwoorde keuze maken wie direct en wie later geholpen wordt, afhankelijk van hoeveel spoed er is. De patiënten die bij de spoedpoli komen, hebben een wisselende urgentie als het gaat om behandeling. Daarom gebruiken we Triage. Dit is een eerlijk systeem om de meest zieke mensen direct te helpen en anderen op volgorde van urgentie te helpen. Het kan dus gebeuren dat iemand die later dan u binnenkomt eerder wordt geholpen.

De spoedpoli is geopend van 08:00 tot 20:00 uur.

Triage

De Triageverpleegkundige stelt vast hoeveel spoed er is en welke kleurcode u krijgt. Deze kleurcodering werkt als volgt:

Rood = acuut (u wordt direct door een arts gezien)
Oranje = zeer urgent (de arts streeft ernaar u binnen 10 minuten te zien)
Geel = urgent (de arts streeft ernaar u binnen 1 uur te zien)
Groen = standaard (de arts streeft ernaar u binnen 2  uur te zien)
Blauw = niet urgent (de arts streeft ernaar u binnen 4 uur te zien)

Wat neemt u mee naar de spoedpoli?

• uw Patiëntenpas
• geldig legitimatiebewijs
• bewijs van inschrijving van uw zorgverzekering

Nuchter blijven?

Afhankelijk van uw klachten kan het nodig zijn om nuchter te blijven. In dat geval mag u niet drinken of eten totdat de oorzaak van uw klacht bekend is.

Waar vindt u de spoedpoli?

U bereikt de spoedpoli tijdens kantoortijden via de hoofdingang van het ziekenhuis. Buiten kantoortijden, dus ook in het weekend en tijdens feestdagen, bereikt u de spoedpoli via de nacht-/spoedingang (rechts van de hoofdingang). Denkt u eraan dat uw auto of de auto van uw begeleider niet aan de voorkant geparkeerd mag blijven. Naast en achter MC Zuiderzee is een ruime parkeerplaats met een systeem van ‘achteraf betalen’. Betalen kan met munten, biljetten, chippen en creditcards.


Folder spoedpoli