Sterilisatie van de man (vasectomie)

Printervriendelijke versie

Sterilisatie bij de man, door middel van vasectomie, is een ingreep waarbij de beide zaadleiders tussen de zaadballen (testikels) en de prostaat worden onderbroken. Daarbij worden de zaadleiders doorgesneden, afgebonden en eventueel dichtgebrand. Daarna bent u definitief onvruchtbaar. Een sterilisatie is dan ook alleen een goede keuze wanneer u zeker weet dat u geen kinderen (meer) wilt. Er zijn mogelijkheden tot een hersteloperatie, maar de kans van slagen is matig. Sterilisatie is niet van invloed op de seksuele beleving. De erectie en zaadlozing worden niet verstoord.

Uitgebreide informatie vindt u in de folder Sterilisatie van de man

 

Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.