Urologie

Printervriendelijke versie


Uw huisarts verwijst u naar de uroloog met klachten aan de nieren, urinewegen, prostaat of blaas en voor behandelingen zoals de sterilisatie van de man en onvruchtbaarheid bij de man. De drie urologen van ons ziekenhuis werken volgens de nieuwste inzichten. Zoals de niersteenbehandeling met laser en endoscopische onderzoeken en behandelingen. Ook voor specifieke aandachtsgebieden, zoals kinder-urologie en de ‘ouder wordende man problematiek’, kunt u bij onze urologen terecht.

Snel terecht bij urologie

De wachttijden bij de urologen zijn zo kort mogelijk. Dat betekent dat u snel zekerheid heeft over de oorzaak van uw klachten (diagnose) en weet welke onderzoeken en behandelingen nodig zijn. De afspraak maakt u via het Afsprakenbureau. U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts.

Kennismaken met de Urologen

        
G. Commelin              E. van Dongen          Niels Wondergem

    
Liesbeth van Selst      Merel Wittens, PA i.o.
verpleegkundige

U kunt voor de spreekuren van de urologen terecht in MC Zuiderzee, MC Emmeloord en MC Dronten.

Urologische aandoeningen

Aandoeningen die de uroloog behandelt, zijn afwijkingen van de afvoerwegen van de nier (zoals stenen of vernauwingen van de urineleider), urineblaas (stenen, aangeboren afwijkingen, ongewild urineverlies/incontinentieklachten), prostaat en plasbuis (vernauwingen, infecties), penis (impotentie, aangeboren afwijkingen) en testikel, bijbal en zaadleider (ontstekingen) en de behandeling van tumoren (in de nier, blaas, prostaat, penis, testikel).

Informatie over urologie

Uitgebreide informatie over de werking, aandoeningen, onderzoeken en behandelingen aan nieren, urinewegen, blaas en prostaat vindt u op www.allesoverurologie.nl.

Patiëntenfolders urologie

Blaasspoelingen
Inwendig blaasonderzoek
Operatie van de prostaat (TURP)
Urinekweek onderzoek
Uroflowmetrie