Revalidatie

Printervriendelijke versie

De Revalidatie wordt in het MC Zuiderzee, Lelystad aangeboden door Merem. Voor een behandeling bij het Revalidatiecentrum heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. Een afspraak voor de Revalidatie kunt u rechtstreeks maken bij Merem via telefoonnummer (0320) 271 637.

Voor de meeste mensen is bewegen, eten, praten en werken de gewoonste zaak van de wereld. Toch is dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Soms lopen dingen anders in het leven. Er zijn volwassenen en kinderen die door een ziekte, door een ongeval, een aangeboren aandoening of een operatie niet geheel zelfstandig kunnen functioneren in het dagelijks leven. Het beperkt functioneren kan op lichamelijk en/of cognitief vlak liggen. Merem probeert deze mensen te helpen om zo goed mogelijk te functioneren in het dagelijks leven (binnen het gezin, op het gebied van bewegen of sporten, bij hobby's en eventueel bij werk). Patiënten leren een zelfstandig leven te leiden, zowel fysiek, sociaal als maatschappelijk, met zo min mogelijk beperkingen.

In MC Zuiderzee is een breed aanbod van revalidatie voor volwassenen en kinderrevalidatie. Tevens zijn de revalidatieartsen consultair betrokken op de verschillende afdelingen in het ziekenhuis en nemen deel aan multispecialistische spreekuren zoals het voetenteam. 

Revalidatieartsen MC Zuiderzee

Mevrouw P. Ackermark (volwassenen)
Aandachtsgebieden: M.S., chronisch pijn, voetproblemen, polyneuropathie, amputaties, reumatische aandoeningen , neuromusculaire aandoeningen (waaronder ALS), niet aangeboren hersenletsel, gevolgen van trauma, orthesiologie en orthopedisch schoeisel.

Mevrouw A. van Wisselingh (volwassenen)
Aandachtsgebieden: , beroerte en niet aangeboren hersenletsel, neuromusculaire aandoeningen (waaronder ALS), amputatie en prothesiologie, polyneuropathie.

Mevrouw H. Aussems (kinderen)


P. Ackermark (links) en A.J.C. van Wisselingh 


Merem Behandelcentra

Meer informatie over Merem Behandelcentra vindt u op www.merem.nl

Revalidatie van kinderen
Revalidatie van volwassenen
Contact