Reumatologie

Printervriendelijke versie

Reumatologie is een verzamelnaam voor diverse vormen van reumatische aandoeningen. Er zijn ruim 200 soorten reumatologie. De aandoeningen hebben vaak grote invloed op het dagelijks leven. U krijgt daarom, naast de behandeling door de reumatoloog, ook begeleiding door de reumaverpleegkundige. De reumaverpleegkundigen hebben speciale spreekuren waarin zij u individuele begeleiding en advies geven en het verloop van uw aandoening controleren. In sommige gevallen doen zij ook huisbezoeken.

Kennismaken met de Reumatologen

Bij de reumatologen bent u in goede handen. De reumatologen volgen de nieuwste ontwikkelingen en bieden moderne onderzoeks- en behandelmethodes. Als aanvulling op uw behandeling, kan de reumatoloog u ook doorverwijzen naar de fysiotherapie of de orthopedisch schoenmaker.

In ons ziekenhuis werken de reumatologen:
    
P. Baudoin                 Dr. G. Bruijn


Korte wachttijden Reumatologie

Vaak is het niet direct duidelijk dat u een vorm van reumatologie hebt. U heeft misschien klachten aan gewrichten, spieren, pezen of botten. Dat kan wijzen een reumatische aandoening. Uw huisarts kan u dan doorverwijzen naar een reumatoloog. Bij MC Dronten, MC Emmeloord en MC Zuiderzee kunt u terecht bij de reumatoloog. Klik hier voor de wachtlijst.

     
       

Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.