Reumatologie

Printervriendelijke versie

Reumatologie is een verzamelnaam voor diverse vormen van reumatische aandoeningen. Er zijn ruim 200 soorten reumatologie. De aandoeningen hebben vaak grote invloed op het dagelijks leven. U krijgt daarom, naast de behandeling door de reumatoloog, ook begeleiding door de reumaverpleegkundige. De reumaverpleegkundigen hebben speciale spreekuren waarin zij u individuele begeleiding en advies geven en het verloop van uw aandoening controleren. In sommige gevallen doen zij ook huisbezoeken.

Kennismaken met de Reumatologen

Bij de reumatologen bent u in goede handen. De reumatologen volgen de nieuwste ontwikkelingen en bieden moderne onderzoeks- en behandelmethodes. Als aanvulling op uw behandeling, kan de reumatoloog u ook doorverwijzen naar de fysiotherapie of de orthopedisch schoenmaker.

In ons ziekenhuis werken de reumatologen:
    
P. Baudoin                 Dr. G. Bruijn


Korte wachttijden Reumatologie

Vaak is het niet direct duidelijk dat u een vorm van reumatologie hebt. U heeft misschien klachten aan gewrichten, spieren, pezen of botten. Dat kan wijzen een reumatische aandoening. Uw huisarts kan u dan doorverwijzen naar een reumatoloog. Bij MC Dronten, MC Emmeloord en MC Zuiderzee kunt u terecht bij de reumatoloog. Klik hier voor de wachtlijst.