Orthopedie

Printervriendelijke versie

U heeft een probleem aan uw  gewrichten, botten, pezen, spieren of banden. Samen noemen we dat het bewegingsstelsel. De gevolgen zijn vaak groot, want als u zich niet goed kunt bewegen, u voelt zich al snel beperkt. Ons doel is dan ook altijd om u zo snel mogelijk weer zo mobiel mogelijk te krijgen.

Eerste afspraak

Voordat u op de polikliniek komt,  wordt er op de röntgenafdeling een foto gemaakt, tenzij anders is afgesproken. Uw eerste afspraak is met de orthopedisch chirurg of de physician-assistant. We bespreken uw klachten, onderzoeken u en nemen uw medische geschiedenis met u door. Daarna bespreken we de vervolgstappen. U kunt altijd iemand meenemen naar de afspraken als u dat prettig vindt. Soms is het ook handig om vooraf een lijstje te maken met uw vragen of klachten.

Onderzoek en behandeling

Op de polikliniek Orthopedie bekijken we hoe uw klachten zijn ontstaan en hoe we ze kunnen verhelpen. Dat kan vaak met medicijnen, met behulp van fysiotherapie of een andere (bewegings)therapie. Soms is een operatie of kijkoperatie noodzakelijk.

Team

 

Ons team bestaat uit orthopedisch chirurgen, een  physician assistant, fysiotherapeuten, poli-assistentes, secretaresses en gipsverbandmeesters. Wij vinden het belangrijk om onze kennis over te dragen aan studenten. U kunt dus ook te maken krijgen met co-assistenten.

       
A.J. Swieringa           H. Simons           M. Nijland-Haan          J. Zwiers


Paul Rientsma, Physician Assistant

Korte wachttijden Orthopedie

Juist met klachten aan het bewegingsapparaat wilt u zo snel mogelijk geholpen worden. Bij de orthopedisch chirurgen kunt u snel terecht. Zowel voor het eerste bezoek aan de polikliniek en onderzoek, als voor de operatie.

Sportpoli
Slijtage aan heup
Slijtage aan de knie
Schouderklachten
Arthroscopie/kijkoperatie

Handige websites
Op de website van Nederlandse Orthopedische Vereniging vindt u uitgebreide en betrouwbare informatie over aandoeningen en behandelingen, antwoorden op veelgestelde vragen en interessante links naar patiëntenorganisaties en websites over bewegen en gezondheid.