Onderzoeken en operaties Kindergeneeskunde

Printervriendelijke versie

Er zijn enkele grotere onderzoeken die alleen in MC Zuiderzee in Lelystad kunnen plaatsvinden (zoals een CT-scan en een MRI onderzoek onder narcose). De klinische zorg (operaties en opname) vindt plaats op de ziekenhuislocatie in Lelystad (MC Zuiderzee). Operaties worden onder andere verricht door de chirurgen en orthopedisch chirurgen. Na ontslag uit het ziekenhuis kan uw kind voor de nacontroles weer terecht op het spreekuur van de kinderarts op uw eigen ziekenhuislocatie: MC Emmeloord, MC Dronten of MC Zuiderzee.

Als uw kind wordt opgenomen in het ziekenhuis, gebeurt dit op de kinderafdeling van MC Zuiderzee. De Kinderafdeling biedt een kindvriendelijke omgeving. Informatie hierover vindt u op de Kinderpagina van deze website.

Ingrepen in dagbehandeling
Ingrepen bij kinderen die door de KNO-arts worden gedaan, zoals buisjes plaatsen of amandelen knippen, vinden plaats op de operatiekamer in MC Emmeloord. Uw kind krijgt een roesje en mag dezelfde dag weer naar huis. U mag bij uw kind blijven tijdens de opname op de kinderdagbehandeling, maar ook als uw kind het roesje krijgt en weer wakker wordt op de uitslaapkamer.

Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.