Rol kaakchirurgen in hoofd-hals gebied

Printervriendelijke versie

Er zijn veel specialismen die zich bezighouden met het hoofd-hals gebied (HH-gebied. Zoals chirurgen, KNO-artsen, neurologen en neurochirurgen, plastisch chirurgen, oogartsen en ook kaakchirurgen. Elk specialisme doet zijn eigen ingrepen in het Hoofd-Hals gebied. Alleen de neurochirurgen en oogartsen hebben een exclusief gebied (neurologen: het brein/de hersenen, oogartsen specifiek de ogen). Na een ongeval waardoor schade is ontstaan in het HH-gebied, gaat u over het algemeen naar de kaakchirurg. Dat geldt ook voor andere afwijkingen aan het tand-kaakstelsel, zoals tumoren, aangeboren afwijkingen of ontstekingen. Het specialisme Kaakchirurgie, Aangezichtschirurgie & Mondziekten houdt zich namelijk bezig met letsels aan de botstructuren van het hoofd, de gebitselementen en de bedekkende weke delen (zoals huid en spieren). Van belang daarbij is dat kaakchirurgen zowel arts als tandarts zijn. De kaakchirurg weet als geen ander hoe in het functioneren van spraak, kauwen, slikken en intimiteit de verschillende structuren samenwerken.

Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.