HIV en Hepatitis polikliniek

Printervriendelijke versie

Uw behandelend arts heeft vastgesteld dat u een virusinfectie van de lever heeft. Deze virusinfectie kan worden veroorzaakt door verschillende hepatitis virussen. Op de HIV en Hepatitis polikliniek wordt door middel van bloedonderzoek en een echo-onderzoek van de lever onderzocht welk virus u heeft. Een enkele keer is het nodig om verder onderzoek te doen.

Patiënten met HIV of hepatitis B of C kunnen altijd binnen 1 week terecht op de HIV en Hepatitis polikliniek.

Controle en behandeling
Voor chronische hepatitis B en C is een behandeling mogelijk. Omdat er tijdens de behandeling bijwerkingen kunnen ontstaan, willen we u regelmatig op de polikliniek controleren. Bij MC Zuiderzee is de complete zorg rond patiënten met een hepatitis-besmetting ondergebracht in één polikliniek. Patiënten hebben daarmee één aanspreekpunt voor al hun vragen. De zorg is efficiënt georganiseerd en er is aandacht voor de medische, psychische en sociale aspecten van de ziekte. De polikliniek werkt nauw samen met het Hepatitis-team van het AMC in Amsterdam. Kennis over de beste behandelwijzen is daarom volop aanwezig.


Het HIV en Hepatitis team bestaat uit twee Internist-infectiologen (Dr. R. el Moussaoui [midden] en Dr. S. Weijer) en een hepatitis-consulente (Aafke Bosma). De Hepatitis polikliniek is op werkdagen bereikbaar en vragen worden zo snel mogelijk beantwoord.

Contact
Het HIV en Hepatitis team is op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur te bereiken via het algemene telefoonnummer van het ziekenhuis: (0320) 27 18 88. De receptionist verbindt u door met de HIV en Hepatits verpleegkundige of één van de infectiologen. Buiten kantoortijden is contact op afspraak met uw infectioloog altijd mogelijk.

Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.