Interne geneeskunde

Printervriendelijke versie

Interne geneeskunde is een breed specialisme. Onze internisten hebben bovendien elk hun eigen aandachtsgebied. Zodat u met specifieke aandoeningen of klachten altijd op de juiste plek terecht komt. We kunnen grofweg een verdeling maken in oncologie (zorg rondom kanker), hematologie (zorg rondom bloed-aandoeningen), infectieziekten en diabetes en vasculaire zorg. De internisten werken veel samen met academische ziekenhuizen, zodat u altijd de beste zorg krijgt. Gewoon dicht bij huis.

Chronische buikpijn en klachten aan maag, darmen, lever

Een apart vakgebied is de MDL-arts (maag, darm, lever). Alle patiënten met klachten en aandoeningen op het gebied van maag, darmen, lever, alvleesklier en galwegen kunnen bij de MDL-arts snel terecht voor onderzoek en behandeling. Dat geldt ook voor mensen met chronische buikpijn, of klachten zoals een spastische dikke darm.

Nierpatiënten

In samenwerking met het Flevoziekenhuis heeft MC Groep een Nefrologie polikliniek georganiseerd in MC Zuiderzee. Op de locatie MC Zuiderzee in Lelystad is een volwaardige afdeling van het Dialysecentrum van het Flevoziekenhuis gevestigd. Hier kunnen nierpatiënten van MC Groep, dichtbij huis, terecht voor hun dialysebehandeling.

Kennismaken met de internisten


     
 M. Bollen              I. Bourass-Bremers   Dr. I. Bank            A. Naber


     
Dr. R. El Moussaoui   D. Verheijen    Dr. O. Leeksma         dr. A. Compaijen 
                                                                      

     

Dr. S. Weijer             C. Post                 S. Al Eryani       Dr. M. van Geer

Kennismaken met de Verpleegkundig specialisten
Aafke Bosma
Els Tuininga