Mammapoli (borstkanker)

Printervriendelijke versie

Met een knobbeltje of andere klachten of afwijkingen in de borst(en) kunt u al binnen enkele dagen terecht bij de mammapoli van MC Zuiderzee en MC Emmeloord. Dat geldt voor vrouwen én mannen.
U wordt naar de mammapoli doorverwezen door uw huisarts. Dat kan zijn omdat u zelf een knobbeltje of andere afwijking in of aan uw borst hebt ontdekt, of omdat u bent doorverwezen vanuit het Bevolkingsonderzoek Borstkanker.
Op de mammapoli krijgt u dezelfde dag een gesprek met de Verpleegkundig specialist en de chirurg en alle benodigde onderzoeken om een diagnose te kunnen stellen. De volgende werkdag krijgt u de uitslag van de onderzoeken. Zo weet u gelijk of u wel of niet borstkanker heeft. Als het mogelijk is, wordt ook op dezelfde dag met u het behandelplan besproken.

Afspraak maken
Voor een bezoek aan de mammapoli heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. Eventuele vervolgafspraken na uw bezoek aan de mammapoli worden met u op de poli chirurgie u gemaakt.

U kunt op bij de mammapoli terecht op:

  • maandag, dinsdag en woensdagochtend in MC Zuiderzee (Lelystad)
  • vrijdagochtend in MC Emmeloord.

Telefoonnummers
Mammapoli MC Zuiderzee (0320) 271 911
Mammapoli MC Emmeloord (0527) 637 637

Mamma-team
Op onze mammapoli werkt een team zorgverleners met kennis van borstafwijkingen, zeer nauw samen. Zij staan voor u klaar op het moment dat u een afspraak heeft op de mammapoli. Het mamma-team bestaat uit een chirurg, een radioloog, een klinisch patholoog, een Verpleegkundig specialist en een mammacare-verpleegkundige. Als er een kwaadaardig knobbeltje (mammacarcinoom) of afwijking in uw borst wordt gevonden, dan worden de internist-oncoloog, de radiotherapeut en de plastisch chirurg ook betrokken bij het mamma-team. Wekelijks bespreken de behandelend artsen tijdens de oncologievergadering met het mamma-team uit het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) alle patiënten met een kwaadaardige afwijking in de borst. Daardoor bent u verzekerd van de beste zorg.

 

Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.