Galbulten

Printervriendelijke versie

Deze huidaandoening wordt vaak veroorzaakt door een allergie. Het kan zich voordoen als galbulten op uw huid (urticaria) of zwellingen van de huid en slijmvliezen van bijvoorbeeld de tong, mond of ogen. De medische term voor de zwellingen is angio-oedeem). Om galbulten te kunnen behandelen, gaan we eerst op zoek naar de oorzaak. Dat gebeurt met een huidtest en een screenend bloedonderzoek naar bepaalde aandoeningen of ziektes. Ook gaat u naar de dermatoloog voor onderzoek. De behandeling bestaat uit medicatie. Gedurende zes maanden krijgt u een combinatie van medicijnen. Daarna zijn de klachten meestal weg.

Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.