Nieuwsarchief

Terug naar Nieuwsarchief

MC Groep ontvangt vernieuwd Vaatkeurmerk

06 augustus 2015
Printervriendelijke versie
MC Groep ontvangt vernieuwd Vaatkeurmerk

MC Groep ontvangt vernieuwd Vaatkeurmerk

Dinsdag 4 augustus 2015 heeft de Hart&Vaatgroep het vernieuwde Vaatkeurmerk uitgereikt aan MC Groep. Het Vaatkeurmerk 2015 geeft een gedetailleerder beeld van de kwaliteit van de arteriële vaatzorg dan voorheen. Er wordt nu meer inzicht geboden in de zorg rondom behandelingen aan aneurysma en de halsslagader.
Totaal ontvangen 84 ziekenhuizen dit vernieuwde Vaatkeurmerk, waaronder onze collega's van MC Slotervaart.

Verbeterde zorg voor vaatpatiënten
Het Vaatkeurmerk is voor veel ziekenhuizen aanleiding om de vaatzorg beter te organiseren. Vanaf vandaag kunnen patiënten en verwijzers op www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg zien welke ziekenhuizen het  Vaatkeurmerk 2015 ontvangen. Het keurmerk helpt vaatpatiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden.  

Aangescherpte criteria
Eén van de nieuwe criteria is dat een ziekenhuis moet voldoen aan de normen die in de indicatorensets (DSAA, DACI en DAVC) voor de behandeling van aneurysma en halsslagader staan. Voorheen gold voor het Vaatkeurmerk alleen het aantal behandelingen uit deze sets.  Als criterium zijn nu alle indicatoren meegenomen. Deze indicatorensets zijn door alle partijen in het zorgveld, beroepsorganisaties, patiëntenorganisatie en ziekenhuizen gezamenlijk opgesteld.
Meer informatie is te vinden op www. www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg