Nieuwsarchief

Terug naar Nieuwsarchief

MC Groep start Slaapcentrum voor mensen met slaapproblemen

06 januari 2015
Printervriendelijke versie

Op 7 januari start bij MC Groep het Centrum voor Slaapgeneeskunde. Dit Slaapcentrum is bedoeld voor mensen met alle soorten slaapproblemen. In het Slaapcentrum houdt neuroloog en somnoloog (slaapdeskundige) Dr. Hamburger wekelijks spreekuren op de locatie MC Zuiderzee. Daarbij werkt hij samen met specialisten van MC Groep, zoals de neurologen, KNO-artsen, longartsen en psychologen. Een aantal onderzoeken, zoals uitgebreide slaapmetingen met videoregistratie, worden op het gespecialiseerde Amsterdam Slaap Centrum in het Slotervaartziekenhuis gedaan. De uitslag en behandeling krijgt de patiënt weer in MC Zuiderzee. Een afspraak voor het Slaapcentrum kan gemaakt worden via het Afsprakenbureau van MC Groep. Patienten hebben een verwijzing nodig van hun huisarts.

Dr. Hamburger is expert op het gebied van slaap en slaapstoornissen. ‘Zo’n 20% van de bevolking heeft een slaapstoornis,’ zegt dr. Hamburger. ‘Slaapstoornissen worden vaak veroorzaakt door een verstoorde biologische klok, slapeloosheid, een verstoorde ademhaling, een bewegingsstoornis of vreemde gedragingen tijdens de slaap. In het Slaapcentrum wordt onderzocht wat de oorzaak is. 80% van de slaapproblemen zijn te verhelpen.’

Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.