Nieuwsarchief

Terug naar Nieuwsarchief

MC Groep introduceert nieuwe laserbehandeling van haarnest cyste

28 maart 2017
Printervriendelijke versie
sinus pilonidalis

Landelijke primeur voor MC Groep

MC Groep is het eerste ziekenhuis in Nederland dat een sinus pilonidalis (haarnest cyste in de bilspleet) behandelt met een laser. Chirurgen Robert Smeenk en Ruben Schouten zijn zeer te spreken over de eerste resultaten. ‘De minimaal invasieve laser behandeling is een enorme verbetering. Het grote voordeel is dat de ingreep maar 10 minuten duurt, dat de patiënt vrijwel geen napijn heeft, er minder wondzorg nodig is en de patiënt weer snel zijn werkzaamheden kan hervatten’, vertelt chirurg Robert Smeenk. Patiënten met een haarnest cyste kunnen met een verwijzing van de huisarts een afspraak maken bij MC Groep via het Afsprakenbureau van het ziekenhuis.

Een sinus pilonidalis (haarnest cyste) komt veel voor bij relatief jonge mensen en ontstaat door naar binnen groeiende haren. De behandeling van de haarnest cyste wordt sinds kort binnen MC Groep met behulp van een laser gedaan. De operatie wordt uitgevoerd op de OK van het ziekenhuis MC Zuiderzee in Lelystad en duurt ongeveer 10 minuten. ‘Op dit moment doen wij deze ingrepen nog op de OK’, legt chirurg Robert Smeenk uit, ‘maar wij gaan er vanuit dat dit op termijn ook poliklinisch gedaan kan worden. De meeste patiënten kunnen een paar uur na de ingreep het ziekenhuis weer pijnvrij verlaten.

Foto-onderschrift
MC Groep is het 1e ziekenhuis in Nederland dat een laserbehandeling uitvoert bij de behandeling van een haarnest cyste.

Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.