Nieuwsarchief

Terug naar Nieuwsarchief

Landelijke Huidkankerdag 21 mei 2016

19 mei 2016
Printervriendelijke versie
huidkankerdag

MC Groep doet mee aan de landelijke Huidkankerdag 2016 op zaterdag 21 mei aanstaande. De belangstelling voor huidkanker is zo groot dat de inschrijvingen voor een gratis huidcheck in MC Zuiderzee en MC Emmeloord in zeer korte tijd waren volgeboekt.

Dermatologen willen tijdens de Huidkankerdag mensen bewuster maken van de gevaren van te veel zonnen. Tevens willen ze bezoekers uitleggen dat het belangrijk is om de huid regelmatig zelf te controleren. Zo kan een huidkanker vroeg worden ontdekt. Vroege herkenning geeft de grootste kans op genezing.
Bas Wind is hoofd van de vakgroep Dermatologie van MC Groep. Hij is blij dat er zoveel belangstelling is van mensen om hun huid te laten checken: “Het is belangrijk om mee te doen. De afgelopen jaren is het aantal gevallen van huidkanker gestegen. Vooral onder 60-plussers is het aantal doden door huidkanker toegenomen. Gezien hun leeftijd zijn zij langer blootgesteld aan de schadelijke UV-stralen van de zon.” En de zon is een van de grootste veroorzakers van huidkanker. Daarom adviseert dermatoloog Bas Wind om je huid met een hoge beschermingsfactor in te smeren voordat je naar buiten gaat. “En controleer eens per maand je huid op nieuwe of veranderde plekjes,” raadt hij aan.

Huid regelmatig checken
Vanwege de grote belangstelling waren de inschrijvingen om deel te nemen aan de huidcheck in MC Zuiderzee en MC Emmeloord snel vol. Bij twijfel over een nieuwe of veranderde plek op je huid: altijd laten checken. Dat kan na verwijzing door de huisarts en op afspraak tijdens de reguliere openingstijden van MC Zuiderzee, MC Emmeloord en MC Dronten. Daarnaast heeft de polikliniek dermatologie in MC Zuiderzee in Lelystad elke donderdag een avondopstelling van 17.30 uur tot 19.30 uur. Ook de polikliniek in MC Dronten kent een wekelijkse avondopenstelling, op woensdag van 17.30 uur tot 19.30 uur.

De organisatie van de Huidkankerdag is blij met de groeiende belangstelling voor deze dag. En wil met deze dag benadrukken dat de zon goed is voor de mens, maar ook dat teveel zonnen meer kans geeft op het ontstaan van huidkanker. Voorkomen is beter dan genezen.