Nieuwsarchief

Terug naar Nieuwsarchief

Huisartsenpost krijgt onderkomen in MC Zuiderzee

29 september 2015
Printervriendelijke versie
Huisartsenpost krijgt onderkomen in MC Zuiderzee

Op 29 september 2015 ondertekenden Berend Jansen, directeur Medrie Regio Flevoland en Willem de Boer, directeur MC Groep, het huurcontract voor de nieuwe locatie van de huisartsenpost in Lelystad. Willem de Boer is buitengewoon blij met deze stap. ‘Een belangrijke verbinding tussen de huisartsenpost en de Spoedeisende hulp.’ De nieuwe huisartsenpost wordt gevestigd naast de Spoedeisende hulp in MC Zuiderzee. Alle patiënten die spoedzorg nodig hebben in de avond, nacht en weekenduren kunnen zich vanaf begin 2016 op één locatie melden: de spoedingang van de huisartsenpost/Spoedeisende hulp. ‘Een start naar een duurzame inrichting van de spoedzorg in de regio’, aldus Berend Jansen.

De komende maanden wordt de ruimte naast de Spoedeisende hulp verbouwd en ingericht. Naar verwachting opent de nieuwe huisartsenpost medio januari 2016 haar deuren.

Spoedgevallen
Als een patiënt ’s avonds, ’s nachts of in het weekend spoedzorg nodig heeft, moet hij/zij eerst telefonisch contact opnemen met de Huisartsenpost Lelystad. De patiënt krijgt na telefonisch overleg een direct een advies, een afspraak op de huisartsenpost of een visite door de huisarts thuis. Blijkt het noodzakelijk te zijn, dan wordt de patiënt meteen doorgestuurd naar de naastgelegen Spoedeisende Hulp in het ziekenhuis. Zorg op de juiste plek en door de juiste zorgverlener is bij spoedzorg van groot belang.

Foto-onderschrift
Willem de Boer (links op de foto) en Berend Jansen ondertekenen de huurovereenkomst voor de verhuizing van de huisartsenpost naar het ziekenhuis MC Zuiderzee.