Nieuwsarchief

Terug naar Nieuwsarchief

Huid-op-huidcontact na een keizersnede

31 juli 2018
Printervriendelijke versie
HUGMEE buideldoek bij keizersnede in MC Zuiderzee

In MC Zuiderzee passen wij al een aantal jaren op de verloskamers huid-op-huid contact toe direct nadat een baby geboren is. Dit betekent dat de baby bloot op de blote borst van moeder ligt en daar minimaal een uur blijft. De eerste voeding wordt daar ook gegeven. Huid-op-huid contact is de eerste kennismaking van moeder en kind.

Voor baby's die met een keizersnede worden geboren is huid-op-huid contact net zo belangrijk. Vanaf nu gebruiken wij de daarvoor speciaal ontworpen buideldoek, de HUGMEE, die door de moeder wordt gedragen. In deze doek ligt de baby veilig en warm. Er is ongestoord huid-op-huidcontact terwijl de moeder met baby van de OK-tafel naar het ziekenhuisbed wordt overgeplaatst. Moeder en baby kunnen zo profiteren van alle voordelen van huid-op-huidcontact.

Krijgt u bij ons een keizersnede? Vraag dan of de HUGMEE gebruikt kan worden. Voor meer informatie hierover kunt u de lactatiekundigen van het ziekenhuis bellen.

Meer over de HUGMEE buideldoek

Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.