Nieuwsarchief

Terug naar Nieuwsarchief

Atalmedial neemt laboratoriumdiagnostiek en trombosezorg over van MC Groep

06 februari 2018
Printervriendelijke versie
Atalmedial neemt laboratoriumdiagnostiek en trombosezorg over van MC Groep

Atalmedial, MC Groep en MC Slotervaart gaan vanaf 1 maart 2018 samenwerken, waarbij Atalmedial de laboratoriumdiagnostiek en trombosezorg van MC Groep in Flevoland, MC Slotervaart, Amsterdam West, ziekenhuis Amstelland en regio Amstelveen gaat verzorgen. Hiermee wordt Atalmedial B.V. één van de grootste laboratoria en trombosediensten van Nederland. De samenwerking is goedgekeurd door zowel de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) als de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Goedkopere gezondheidszorg
De wereld van de diagnostiek verandert. Onderzoek toont aan dat schaalvergroting in de medische diagnostiek leidt tot hogere kwaliteit, meer efficiëntie en lagere kosten wat uiteindelijk leidt tot goedkopere gezondheidszorg. Atalmedial omarmt deze zienswijze en is actief op zoek naar samenwerkingspartners om groei te realiseren. Het overnemen van de laboratoriumdiagnostiek en trombosezorg van MC Groep is hierin een belangrijke volgende stap. Hiermee bedient Atalmedial huisartsen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen in een nog groter werkgebied, te weten de regio’s Amsterdam, Amstelveen, Kennemerland, Haarlemmermeer, Alphen/ Leiden/Leiderdorp en Flevoland.

Nieuw innovatief centraal laboratorium
Om de aanvragen vanuit het uitgebreide werkgebied efficiënt te kunnen verwerken, bouwt Atalmedial een nieuw, innovatief, gerobotiseerd centraal laboratorium in Amsterdam in MC Slotervaart, waar het grootste deel van de analyses zullen plaatsvinden. In de ziekenhuizen van de samenwerkingspartners - Alrijne Ziekenhuis, Spaarne Gasthuis, Ziekenhuis Amstelland en MC Groep - blijft een decentraal laboratorium voorhanden voor de 24-uurs diagnostiek en zorg. Daarnaast kunnen cliënten in het hele werkgebied terecht voor bloedafname door een uitgebreid netwerk aan afnamelocaties. Met het akkoord van de NZa/ACM kan Atalmedial vanaf 1 maart 2018 actief met haar groeiplannen aan de slag en zal deze naar verwachting eind 2018 afronden.