Tieners

Printervriendelijke versie

Moet je naar het ziekenhuis? Bijvoorbeeld voor een onderzoek of een opname in MC Zuiderzee? Dan is het handig om van tevoren hier alvast wat over te weten. Op deze website vertellen we je zoveel mogelijk. Zoals over veel voorkomende ziektes. Je kunt ook je ouders vragen of ze met jou de website willen bekijken.

Als je een spreekbeurt wil geven over het ziekenhuis, vind je veel informatie op de pagina ‘Spreekbeurt’.

Op de Kinderafdeling werken verschillende mensen. Zoals de kinderartsen en kinderverpleegkundigen, maar ook allerlei andere medewerkers. Op de pagina Artsen & Medewerkers kun je precies zien welke soorten medewerkers je tegen kunt komen. Ook de Cliniclowns komen regelmatig langs op de kinderafdeling.

Minder bang = minder pijn!
Een opname in het ziekenhuis is op zich zelf al behoorlijk spannend en ingrijpend. Daarbij komen nog onderzoeken en behandelingen die naar, eng of pijnlijk kunnen zijn. Hierbij kan het je helpen als je goed op de opname, onderzoeken of behandelingen voorbereidt bent. Dan weet je precies wat, wanneer, waar en waarom gaat gebeuren. Dit kun je doen door samen met je ouders naar onze voorlichtingsmiddag te gaan, onze website te bezoeken, boeken te lezen en je eigen dokter om uitleg te vragen. De onderzoeken en behandelingen kunnen bijvoorbeeld zijn, bloed of een infuus prikken, een scan maken, wonden verzorgen, hechtingen verwijderen enzovoort. Om je hierbij minder angstig te laten zijn en je te helpen beter te kunnen ontspannen, geven wij jou hier een paar ideeën en tips mee. Trouwens ook het wachten op een onderzoek kan je best zenuwachtig en bang maken. Ook hierbij helpt een goede afleiding om je beter te laten ontspannen.

Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.