Informatiepagina MC IJsselmeerziekenhuizen B.V.

Printervriendelijke versie

Ziekenhuiszorg in Lelystad en Dronten (Ziekenhuis St Jansdal)

Op 25 oktober 2018 is MC IJsselmeerziekenhuizen failliet verklaard. Ziekenhuis St Jansdal continueert vanaf 1 maart 2019 de ziekenhuiszorg in Lelystad en Dronten. Bevindt u zich in een zorgtraject, of wilt u meer weten over de zorg die St Jansdal in Lelystad biedt? Kijkt u dan op https://www.stjansdal.nl/st-jansdal-lelystad.

St Jansdal beschikt ook over een informatielijn waar u naartoe kunt bellen met vragen, bijvoorbeeld over uw medisch dossier. U kunt bellen met 0341-463 590.

 

Ziekenhuiszorg in de Noordoostpolder en op Urk (Antonius Ziekenhuis)

Het Antonius Ziekenhuis in Sneek continueert de zorg in de Noordoostpolder (locatie Emmeloord en op Urk). Ook heeft het Antonius Ziekenhuis de HIV/Hepatitispoli overgenomen. Wilt u hier meer over weten? Kijkt u dan op https://www.mijnantonius.nl/.

Het Antonius Ziekenhuis beschikt ook over een informatielijn waar u naartoe kunt bellen met vragen. U kunt bellen met 0527- 62 04 60.

 

Opvragen en wijzigen medisch dossier

MC IJsselmeerziekenhuizen bewaart uw medisch dossier totdat de bewaartermijn is verlopen óf u toestemming hebt verleend om het over te dragen aan een ander ziekenhuis (of aan uzelf). Uw medisch dossier is (digitaal) opgeslagen door het ziekenhuis in Lelystad. Er wordt niets met uw medisch dossier gedaan tenzij u dit zelf verzoekt.  

Als uw medisch dossier moet worden overgedragen aan een ander ziekenhuis (of aan uzelf), dan wordt dit uitgevoerd door St Jansdal (in opdracht van MC IJsselmeerziekenhuizen). U kunt de overdracht van uw medisch dossier starten door hier te klikken. U kunt hier uw medisch dossier niet alleen opvragen of overdragen, maar ook wijzigen. Bij vragen over uw medisch dossier kunt u bellen met 0341-463 590.

 

Bariatrie (Flevoziekenhuis)

De bariatrische zorg is overgenomen door het Flevoziekenhuis te Almere. Het kernteam bariatrie uit Lelystad heeft bijna in zijn geheel de overstap gemaakt naar het Flevoziekenhuis, waardoor u in de meeste gevallen behandeld kunt blijven worden door uw vertrouwde specialist.

Wilt u meer weten over bariatrische zorg? Kijkt u dan op https://www.flevoziekenhuis.nl/.

 

Kinderdiabetes (Isala Klinieken)

De kinderziabeteszorg wordt voortgezet door Isala Klinieken te Zwolle.

Wilt u meer weten over kinderdiabeteszorg? Kijkt u dan op https://www.isala.nl/.

 

Klachten

Vanwege het faillissement van MC IJsselmeerziekenhuizen is het reguliere klachtenformulier niet langer beschikbaar. Hebt u toch een klacht over MC IJsselmeerziekenhuizen en wilt u dit laten weten? Dan kunt u een e-mail sturen aan mcijsselmeerziekenhuizen@vbk.nl. Wij nemen uw klacht zo snel als mogelijk in behandeling. Dit kan vanwege de omstandigheden iets langer duren dan u van ons gewend bent. Wij danken u voor uw begrip hiervoor.

 

Crediteuren

Bent u (één van de) crediteur(en) van MC IJsselmeerziekenhuizen? Dan kunt u een vordering indienen via https://www.crediteurenlijst.nl.  

 

Facebook en andere social media

Alle socialmediakanalen van MC IJsselmeerziekenhuizen zijn inactief of offline. Als u op de hoogte wilt blijven van de ziekenhuizorg in Lelystad, Noordoostpolder en op Urk, dan kunt u terecht op de socialmediakanalen van Ziekenhuis St Jansdal en het Antonius Ziekenhuis.