MC Agenda

Terug naar MC Agenda

Gratis hiv-sneltest in MC Zuiderzee

01 december 2017
Printervriendelijke versie

Op vrijdag 1 december is het Wereld Aids Dag. Reden voor MC Groep om hiv extra onder de aandacht te brengen door het aanbieden van een gratis anonieme hiv-sneltest.

Wat is hiv?
Hiv is tegenwoordig een goed behandelbare chronische aandoening. Er zijn echter nog steeds veel mensen met hiv die dat niet van zichzelf weten en te laat de juiste zorg krijgen. Met een heel eenvoudige test ben je op de hoogte.

Speciaal spreekuur in MC Zuiderzee
Op vrijdag 1 december (Wereld Aids Dag) houden de internisten en de verpleegkundig specialist van MC Groep een speciaal hiv-spreekuur in het ziekenhuis MC Zuiderzee in Lelystad. De hiv-sneltest wordt discreet afgenomen en de uitslag is binnen 15 minuten bekend. Verpleegkundig specialist Aafke Cents-Bosma neemt de testen af, verstrekt  informatie en verleent zo nodig psychosociale hulp. 

Afspraak maken
Vanaf maandag 20 november 2017 kan via telefoonnummer 06-48136113 een anonieme afspraak worden gemaakt. De testen worden op 1 december 2017 van 09.00 uur tot 13.00 uur afgenomen in het ziekenhuis MC Zuiderzee in Lelystad.

Anoniem en gratis
De testen zijn anoniem en gratis. Er zijn dus geen kosten aan verbonden.

Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.